Adverteren in Google

Adverteren in Google of zoekmachine adverteren (SEA) is bij uitstek geschikt om nieuwe leads en potentiële klanten te werven op internet. Uw advertentie wordt boven of naast de gewone zoekresultaten geplaatst waardoor u optimaal vindbaar bent voor uw doelgroep.

Voordelen van het adverteren in Google

Het adverteren in zoekmachines heeft een groot aantal voordelen. Zo wordt de advertentie bijvoorbeeld gratis getoond aan een doelgroep die u zelf bepaald op basis van relevante zoekwoorden. U betaalt alleen als er op uw advertentie wordt geklikt en de advertentie dan ook daadwerkelijk een bezoeker heeft opgeleverd. Bovendien kunt u zelf bepalen op welke plaats u wilt staan met uw advertentie. Hierdoor heeft u een optimaal beeld van de prestaties per zoekwoord en per advertentie zodat u de resultaten hierop geoptimaliseerd kunnen worden.

Waarom adverteren in Google?

Een advertentie in Google kan om meerdere redenen interessant zijn en kan afhankelijk van het doel van uw marketingcampagne, strategie, producten- en/of diensten aanbod en budget ingezet worden. Adverteren in Google kan onder andere ingezet worden voor:

  • Werven van nieuwe klanten
  • Genereren van nieuwe leads
  • Het verhogen van de zichtbaarheid van uw organisatie, bedrijf of merk voor uw doelgroep
  • Informatie voorziening rechtstreeks aan uw doelgroep