Retina website

Schermen worden steeds beter en krijgen meer pixels waardoor afbeeldingen zonder aanpassing wazig of blokkerig weergegeven worden. Momenteel hebben voornamelijk smartphones en tablets dergelijke schermen, maar de eerste laptops en computerschermen met een hogere resolutie zijn al beschikbaar. De komende periode wordt dit aantal snel uitgebreid.

Waarom een Retina website?

Een Retina website is geoptimaliseerd voor schermen met een hoge resolutie (Retina of HDPI schermen), zodat alle afbeeldingen scherp weer worden gegeven. Omdat uw website of webwinkel het eerste contact met uw klant is, is de uitstraling hiervan ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat uw klanten altijd scherpe foto's zien moet de website hierop aangepast worden.

Hoe werkt een Retina website?

Zodra de website door een bezoeker wordt geopend ziet de website met welk apparaat deze wordt bekeken. Afhankelijk van de kwaliteit van het scherm worden de normale of de hogere kwaliteit afbeeldingen geladen. Het voordeel hiervan is dat de juiste afbeelding altijd voor het juiste scherm geladen wordt en dat bijvoorbeeld niet onnodig de hogere kwaliteit foto voor een normaal scherm geladen worden.

Naast het optimaliseren van uw website voor schermen met een hoge resolutie, kunnen wij ook uw responsive website ontwikkelen.