Swanenberg Hydraulic Systems

Logo Swanenberg Hydraulic Systems

Swanenberg Hydraulic Systems levert al meer dan 30 jaar klantspecifieke hydraulische systemen in de industriële en mobiele markt. Het team van specialisten is dagelijks bezig met het ontwikkelen en bouwen van duurzame, innovatieve maar vooral ook betrouwbare hydraulische oplossingen. De website van Swanenberg vormt een belangrijk onderdeel in het marketingbeleid.

Bijna alle projecten die door Swanenberg ontwikkeld worden zijn op maat gemaakt en moeten altijd voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Een belangrijk onderdeel van de website is om aan te geven in welke verschillende branches zij actief zijn. Daarnaast wilde ze graag een actueel overzicht toe kunnen voegen van projecten die zij in het verleden voor diverse klanten gerealiseerd hebben.

Onze aanpak

Swanenberg had een nieuwe huisstijl gelanceerd en die moest geïntegreerd worden in het design van de website. Het design is ontwikkeld door het reclamebureau van DeltaZuid en samen met beide partijen hebben we een content strategie en enkele persona's opgesteld om zo de content zo goed mogelijk bij de doelgroep aan te kunnen sluiten. Voor de websites is een kleurenpaneel ontwikkeld op basis van 3 verschillende kleuren. Blauw wordt als hoofdkleur gebruikt, geel is ingezet als actiekleur en grijs wordt als basiskleur aangehouden.

Als lettertype is gekozen voor Source Sans Pro. Dit lettertype heeft een stoere uitstraling, is goed leesbaar en is beschikbaar in een groot aantal verschillende gewichten. Daarnaast zijn er voor de verschillende branches waar Swanenberg in actief is een iconenset uitgekozen.